True

ŞAN Hakkındaki İçerikler


Kitap

Yazar

Seminer

Basında

Ünlü Müslüman düşünür Şankıti İstanbul`da http://www.timeturk.com/tr/2011/04/14/unlu-musluman-dusunur-sankiti-istanbul-da.html

Ünlü Müslüman düşünür Şankıti İstanbul'da

İslam dünyasının tanınmış düşünürlerinden Dr. Muhammed Muhtar eş-Şankıti İstanbul'da. Şankıti bugün ve yarın İstanbul'da seminer verecek. Seminere tüm İstanbulular davetlidir.



Haber Merkezi / TİMETURK

İslam dünyasının tanınmış düşünürlerinden ve Timeturk yazarı Dr. Muhammed Muhtar eş-Şankıti İstanbul'da. Bugün (Perşembe) saat: 2:30'da İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde "Tarihten Bugüne Şii-Sünni İlişkileri" ve yarın Cuma saat: 19'da Fatih Belediyesi Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde "Türk-Arap İlişkileri ve Yeni Ortadoğu" üzerine konferans verecek olan Şankıti'nin Türkçe'ye tercüme edilmiş üç kitabı bulunuyor. Şankıti'nin Mana Yayınları arasından "Siyaset Fıkhı" ve "Siyasi Fetvalar", Çıra yayın

Suriye`de yaşananları anlamak için http://www.dunyabulteni.net/haber/166160/suriyede-yasananlari-anlamak-icin

Suriyeli yazar Mustafa Halife’nin Salyangoz adlı romanı Suriye’de Baas diktatörlüğünün nasıl bir iktidar örgüsü kurduğunu anlatan bir eser. Ülkesine döndüğü zaman ülkesinin havaalanında Müslüman Kardeşlere üye olmak suçlamasıyla tutuklanan romanın Hıristiyan kahramanı böylesi anlamsız bir suçlama sonucu hapishanede tam 13 yıl geçirir.

Asım Öz/ Kültür Servisi 

Hapishane ortamı ve dünyası edebiyatın hiç yabancısı olmadığı bir dünyadır. Bunun nedeni yalnızca yazının konu genişliğinden değil, aynı zamanda epeyce bir yazarın  yaşamının belli bir dönemini zindanlarda geçirmiş olmasından kaynaklanır. Cumhuriyet tarihi boyunca hapishaneler bu ülkede hep sorun oldu. 1920'lerden itibaren Türkiye hapishanelerinde yazarlar eksik olmadı. 1940'larda, Nâzım Hikmet, Necip Fazıl,Sabahattin Ali,Orhan Kemal, Kemal Tahir gibi yazarlar, ağır hapis cezalarına çarptırıldılar. Bu hapishane deneyimleri aradan geçen yıllar içinde, çeşitli biçimlerde edebiyata yansıdı Nâzım Hikmet en güzel şiirlerini Ankara, Çankırı ve Bursa Hapishanelerinde yazdı. Her defasında severek okuduğumuz ve dinlediğimiz "Başın öne eğilmesin, aldırma gönül, aldırma" dizelerinin sahibi Sabahattin Ali, bu şiiri 1933 yılında Sinop Hapishanesi'nde yazdı.

1952'de İstanbul Harbiye Askeri Cezaevi'nde yatan şair Ahmed Arif ise; "Bir ufka vardık ki / yalnız değiliz sevgilim / Gerçi gece uzun / Gece karanlık / Ama bütün korkulardan uzak / Bir sevdadır böylesine yaşamak" diyordu.

Özellikle de cezaevi ortamında hiç de eksik olmayan  işkencenin kaldırılması için yazarlardan hukukçulara değin yorulmak bilmez mücadele ise insan hakları mücadelesinin bir parçasını oluşturur. 


İLİMYURDU Yayıncılık ve Eğitim Hiz. Ltd. Şti.
Adres : Molla Gurani Mah. Akkoyunlu Sk.
            No: 36 Fındıkzade Fatih / İstanbul
Tel     : 0212 533 05 35
Faks   : 0212 631 53 69
Mail   : info@ilimyurdu.com
Tüm Hakları İlim Yurdu Yayıncılık’a aittir. Kaynak belirtilmeden hiçbir içerik kopyalanamaz. | Tasarım & Yazılım: Dizayn Sanat