Laiklik ve Sivil Toplum

Yayınevi : Mana Yayınları
Orjinal Adı : Muqarabat fi`l Almaniyyeti ve`l Müctema`l Medeni
Kategori : Düşünce
Yazar :

Raşid El Gannuşi
Çevirmen : Gülşen TOPÇU
Orjinal Dili : Arapça
Basım : 4. Basım / Kasım 2018
Sayfa Sayısı : 167
Liste Fiyatı : 160 TL
ISBN : 978-605-67124-5-6

Tanıtım Yazısı

Su günlerde, Tunus Nahda Hareketi’nin lideri Rasit Gannusi’nin “Laiklik ve Sivil Toplum Üzerine” adli kitabinin müsveddesini okudugumdan dolayi mutluyum. Çünkü ben, bu çagda kültürel özgünlükten ve çagdas ve kadim felsefe okumalarindan büyük ölçüde nasibini almis, seçkin bir Müslüman yazarla karsi karsiyayim. Bütün bu meziyetler onu, asri kusatabilmeye ve saf Islami degerlerine zarar vermeksizin bu asrin farkli kültürlerini hazmetmeye hazir hale getiriyor. 
 
Elimizdeki bu kitap laiklik, devlet ve sivil toplum konularini ele alan degerlendirmelerden olusmaktadir. Bu konulardan her biri, kapsamli bir arastirma olarak ele alinmasa da, bir ya da birçok açidan degerlendirmeye tabi tutulmustur. Yazarin amaci, Islam toplumlarinda bariz bir etkisi olan bu açilara okuyucunun dikkatini çekmektir.
 
Islam’da sivil toplumdan bahsetmek; Islami sistemin, devletin vatandaslara zulmetmesine karsi çikan ve halka daha fazla hak ve özgürlük taniyan sivil toplumun insasindaki öncül konumunu ortaya çikarir. Kitabin içindeki on ana basliktan her biri belirli bir fikri açiklarken yeni bir noktaya da dikkat çekmektedir. Ayrica bu degerlendirmeler, Islam kültürünü daha köklü ve çagin yeniliklerini özümseyecek hale getiren önemli eklerden olusmaktadir.

Benzer Kitaplar

Kamusal Özgürlükler
Sivil Toplum Sivil Topluma Karsi
Kur`an ve Yasam Arasinda Kadin
Çoban Ve Efendi - Demokrasi Üzerine
Müslümanca Demokrasi

Kitap hakkında teknik bilgiler.

İlk Çıkış : Ekim 2022
Cilt : Amerikan Bristol 230 gr
Kağıt : Enzo Creamy 60 gr
Boyut : 13,5 cm x 21 cm
Kelimeler : laiklik, sivil, toplum, gannusi, devletlaiklik, sivil, toplum, gannusi, devlet, demokrasi, sivil toplum, Rasid elGannusi, hürriyet, kamusal alan, hak ve özgürlük, insan haklari, fikir özgürlügü, Batida insan haklari,