Öz kaynagin ilk gönderildigi ve Peygamber aleyhisselam’in aktardigi duruluk ve açiklikta yeniden ve yeniden, Yaratici’nin murad ettigi/amaçladigi anlamda okunmadigi, anlasilmadigi ve yorumlanmadigi aci gerçegi her vakit kendini hissettirmektedir. Kitab’i ilk olarak alan, yorumlayan ve yasayarak duyuran Hz. Peygamber (s)’in muradi esliginde yola çikilmadigi da...
Bu çalismayla, özellikle Müslüman halkin, genel olarak ta hayatini anlamlandirmak için hakikati arayan samimi bütün insanlarin, Kitab’imizi akla ve yürege seslenen açiklikta, anlasilir ve hayata yansitmaya hazir bir canlilikla okunmasina katkida bulunmayi amaçladik.
Bunu da, günümüzde adeta ‘ölüler kitabi’nin sembolü haline getirilmis olan Ya-sin’in, aslinda; hayat verici mesaj, isaret ve sembol/ayetleriyle Kitab’in kalbi olusu üzerinden örneklemeye çalistik.
Bu tür el uzatmalarin, eserciklerin, el ele asil kaynaga bir yürüyüs zinciri oldugunu ve okuruna karsi “Kaynaga gitmene gerek yok ben varken” gibi bir edepsizligin ötesinde, “Kaynaga vardiysan bana müsaade” diyen bir edepte, edebiyatta oldugunu samimiyetle ifade ederiz.